Douane formaliteiten

Douane formaliteiten

Als vergund douane agent, verzorgen wij douane aangiftes voor import, export en transit. Cobelair is Authorized Economic Operator (AEO) voor zowel douaneprocedures als -veiligheid (AEOF). Dit zal tot gevolg hebben dat uw zendingen sneller worden vrijgegeven en aan minder douane inspecties worden onderworpen, wat bijdraagt aan een vlotte logistieke keten.

De AEO-status geeft ons de mogelijkheid om uw zendingen via e-freight te versturen, waardoor papierwerk verminderd en tijd bespaard wordt.

Doordat wij u fiscale vertegenwoordiging aanbieden, zijn wij in staat u ook voor uw Europese vestigingen rechtstreeks in België van dienst te zijn. Hierdoor kunnen wij uw materiaal definitief inklaren op Europese BTW-nummers in België en een bijkomende stop voor douanedeclaratie in het land van bestemming of origine vermijden, hetgeen u wederom kostbare tijd en geld bespaart.

Onze expertise heeft onze klanten in het verleden reeds geld bespaard met tijdelijke in- en uitvoer door gebruik te maken van de Carnet ATA, … . Indien u vragen heeft over douanetechnische materie, kan u ons steeds contacteren om te bekijken welke mogelijkheden er bestaan.